Fluorbehandling

Fluorbehandling är ett effektivt sätt att förbättra din munhälsa och allmänhälsa. Förutom att orsaka hål är en dålig munhälsa förknippat med en rad sjukdomar, värst av allt hjärt- och kärlsjukdomar.

Skydda din munhälsa med fluorbehandling

Fluor är en naturligt förekommande mineral som bidrar till att bygga starka tänder och förhindra hål. Tandvården kan dock erbjuda fluorbehandlingar som ger ännu mer fördelar för att skydda din munhälsa. Fluor innehåller mineraler som hjälper till att skydda och störa syrabildning och nedbrytning av tänderna. Tanden blir mer motståndskraftig mot den frätande mjölksyran som bildas av socker i munnen och förhindrar tandförfall. Denna behandling fungerar lika bra hos barn som hos vuxna.

Fluorbehandling är inte vilken behandling som helst och bör helst utföras av en professionell tandhygienist eller tandläkare. Det här säkerställer att du får rätt koncentration av fluor på dina tänder med optimala resultat. Själva fluorbehandlingen kan bestå av en gel eller lack. Om du av någon anledning behöver göra behandlingen själv bör det göras enligt en tandläkares specifika anvisningar. I sådana fall använder du en högkoncentrerad fluorbehandling för hemmabruk.

Den fluor som tandläkare använder vid dessa behandlingar liknar samma fluor som finns i tandkräm. Dock innehåller denna behandling mycket högre doser av fluor som kan erbjuda snabbare fördelar.

Fördelar med professionell fluorbehandling

Professionell fluorbehandling inom tandvården har flera fördelar för din munhälsa och dina tänder, vilka är följande:

  • Hejdar och vänder utvecklingen av hål i tänder genom att döda de skadliga bakterierna i munnen.
  • Hjälper din kropp att absorbera och bättre använda ett antal mineraler som kalcium och fosfat. Tänderna använder dessa mineraler för att reparera och återställa tandemaljen.
  • Sparar pengar eftersom du inte behöver spendera mycket pengar på att laga ett eller flera hål.
  • Stärker emaljen i tänder och gör dem mindre sårbara för syrabildning och ger utmärkt skydd mot tandförfall.
Rulla till toppen